duminică, 21 decembrie 2014

SPECIA DRAGNEA IN CREPUSCUL

Romania implineste zilele acestea 25 de ani de asa-zisa libertate,democratie, economie de piata si stat de drept.
25 de ani de la ...ce-o fi fost atunci in 16-25 decembrie 1989. 
Revolutie, razmerita, puci, lovitura de palat etc - ramane ca istoria sa se pronunte, in spiritul adevarului sau in dispretul lui. Daca dupa un sfert de secol noi inca ne mai punem intrebari despre acele evenimente incetosate, cum va fi atunci peste pacla a 50 de ani sau peste negura a 100 de ani?
SINGURUL adevar incontestabil al acelor zile de ultima iarna...
comunista - MORTII, multi, peste 1000, dar cert nu prea se stie: Ministerul Sanatatii declara 1104 morti, 3321 raniti, in timp ce Secretariatul pt problemele revolutionarilor: 1142 morti, 3138 raniti. Ironia jucata de destin - dintre toate tarile din blocul comunist, tari care au trecut in acelasi an 1989 la democratie, doar in Romania tranzitia aceasta s-a facut prin varsare de sange. Polonia, Germania Est, Ungaria, Cehoslovacia, Bulgaria, Albania...nicaieri nu s-a murit, nicaieri nu s-a tras macar un glont, macar in aer!!!!!!! De ce-a fost Romania mai cu mot? Oare pentru ca la noi au fost ticalosii mai abjecti si putregaiul mai putregai?
De ce? Raspuns al autoritatilor - lipsa.




De ce, pentru ce, pentru cine au murit acei peste 1000 de oameni, majoritatea tineri si foarte tineri? Si-au dorit sa moara, sa nu se bucure azi de familiile lor, de parintii lor, de copiii lor? Acum, cu detasarea pe care ti-o confera timpul scurs, cu maturitatea si raceala dobandite, parca incepem sa intrezarim si raspunsul. Iar raspunsul nu e din panoplia celor patriotarde gen "pentru libertate", "pentru democratie", "pentru demnitate" etc, nu, acestea sunt numai lozincile LOR, ale celor care aveau sa se nasca atunci cand altii mureau strapunsi de gloante venite parsiv de nicaieri. Lumea Noua ce tocmai se nascuse, specie zamislita atunci dincolo de peretii grosi ai CC al PCR - pe numele ei, Homo Politicus. Forma de viata s-a adaptat subit arealului, invatand din secunda doi lectia CUM sa scuipi un popor in ochi iar poporul sa-ti multumeasca, asta pe cand martirii inca se zvarcoleu pe asfalt cu capetele sfaramate de plumbi. Si lectia este simpla, nu tu extrageri de radicali, determinanti sau integrale, ci o smecherie ordinara pe care multi o invata din frageda pruncie pe maidanul din ulita patriei sau pe ala din spatele blocului - TREBUIE sa-ti slobozeasca gura puturoasa vorbe cat mai mari, ca lumea sa te ia de om bun. Zi-le ce vor sa auda - ca le dai pamantul inapoi, ca le dai stabilitate, prosperitate, libertate, circulatie in occident, nu uita sa le zici de acces liber pentru toata suflarea la sanatate gratuita si la invatamant, zi-le de locuri de munca,1 milion macar, zi-le de salarii, pensii, alocatii marite, baga despre ajutoare: incalzire, faina, ulei, zahar, alea alea, nu uita sa zici de bine de sudoarea taranilor, de a intelectualilor, tinichigiilor si ospatarilor, zi-le de casa, de masa, de bunici, mamici si pitici, zi-le de autostrazi, combinate, cai ferate, rosii montane...Si pentru ca esti un brav om de stat si un baiat de baiat, zi-le si de egalitatea in fata legii. In principiu, zi-le fara numar...si dupa toate astea pe care mintea ta creativa de capusa politica postdecembrista le varsa din prea plinul ei copt ca un puroi, mai zi-le si o injuratura printre dinti dimpreuna cu o flegma verde, pe care cei mai multi se vor grabi sa le ia de binecuvantare, ca pe o apa sfintita cu miros de busuioc.
Si-uite asa, din busuioc in busuioc, trecura 25 de ani: o mana de insi isi luara o tara pe persoana fizica si se imbuibara cu voracitate, facand capetele si gusile ca de porci, incat nici nu stii cand iti vorbesc daca nu cumva grohaie, fiindu-ti greu sa le distingi vocabulele sufocate in slana gusii, nu intelegi ce-ti spun, dar evident ca tu, incercat cum esti, stii ca ei iti spun ca trudesc din greu la fericirea ta si a copiilor tai. Si tu crezi, de 25 de ani crezi.

Nicusor Constantinescu, CJ Constanta - sinonim cu increderea

Romania de basm, cea in care minunile tin nu 3 zile, ci 25 de ani, iata ca ajunse la saturatie si intoarse spatele credintei ancestrale. Insa, crezura mai departe EI, homo politicus, ca, daca a tinut minunea-vrajeala atata vreme, de ce n-ar tine-o asa la infinit?! Mai ales ca painea si cutitul sunt la ei in mana dintotdeauna, ca si haturile si biciul. Asa ca Ponta, sotia Daciana si tata socru Sarbu (cocotati comod pe cele 7 case umile din dotare), Duicu, Nicusor, Oprisan, Mazare etcetc si, desigur, iluminatul renascentist Dragnea si pupila sa de 20 si-un pic de ani, Catalina Stefanescu, ajunsa parlamentara dintr-o oarecare secretara la o ferma de vaci a unui boss (prieten cu big boss Dragnea) din Consiliul Judetean Teleorman: cu totii se tolanira in fotolii cu ligheane de floricele de porumb pe genunchi si asteptara plictisiti sa treaca si alegerile astea prezidentiale ca apoi sa poata jecmani in liniste tara. Dar ce sa vezi: in seara celui de-al doilea tur de scrutin, 16 noiembrie 2014, Dragnea apare la televizor cu o fața funebra pe care si-o lua doar ca recuzita in preajma moastelor nu stiu carui sfant. De data asta, nicio falanga sfanta prin jur, si atunci de unde fața de inmormantare??? S-or fi terminat floricelele? Nu, s-a terminat smecheria. Poporul, si mai ales TINERII, au iesit masiv la vot si i-au spus PSD-ului: Dragnea si Ponta, cum nu stiati voi ce se intampla cand scuipati in vant? Domnul doctor-plagiator-hot in Drept, Victor Ponta, a reusit ”minunea” de-a pierde 20 de procente in cele 2 saptamani dintre tururi. Probabil o premiera mondiala care se va preda de-acum in toate manualele de politologie si sociologie din intreaga lume. Cum se explica paradoxul asta, cum de n-a mai tinut vrajeala PSD-ista? Poate pentru ca lumea stie ca piatra de moara de gatul acestei tari si al fiecaruia dintre cetatenii ei simpli si onesti se numeste PSD? Poate pentru ca lumea stie ca tara asta a fost furata ca la drumul mare de acelasi PSD timp de 25 de ani? Poate lumea s-a saturat de nesimtirea ”emanatilor” PSD? Si aici trebuie facuta o delimitare: nu e vorba de grosul partidului dat de oamenii simpli si de sperantele lor comune cu ale tuturor celorlalti cetateni, ci in cauza este acea mana de potentati-baroni-puscariabili din PSD, cei supranumiti elita, care au ajuns la o putere financiara incomensurabila gratie careia se mentin pe pozitii precum un viermoi atat de umflat in timp incat nimeni si nimic nu-l mai poate da din loc.

3 din puscariasii psd - Duicu, Nicusor, Cosma
Iata ca dupa 25 de ani lumea nu mai crede in vorbe si nici in "suta" de lei, galeata rosie sau sticla de ulei. Nu mai crede nici in CRUCI, alea pe care si le fac politicienii la toate moastele, in mijlocul a mii de oameni curati si amarati, in speranta ca odata cu inchinarea aia cat mai larga si inceata (sa fie timp s-o vada toata lumea si toate camerele de filmat), se pravale copios in urna voturi garla-garla. Lumea azi crede in puscarii: că marea majoritate a politicienilor (din psd si toate celelalte partide) ar trebui sa le "onoreze" cu prezentele lor celeste. 

Daca oamenii nu au murit pentru libertate in '89, atunci pentru ce? Pentru cine? Cumva pentru LIVIU DRAGNEA? Ei bine, raspunsul este DA. Pentru el personal, dar si pentru el ca...specie nou creata post decembrista, simbol si etalon, multi visand sa ajunga nu ca Liviu Dragnea, ci Liviu Dragnea!



S-a murit pentru Lumea Noua Dragnea, pentru Specia Dragnea, pentru visele ei de marire personala, pentru multele masini si case ale ei, pentru viata de huzur a copiilor ei, pentru partidele ei de vanatoare, pentru combinatii in stil Dragnea (de la cine sa fie directoras de scoala sateasca, pana la presedintele Ligii de fotbal), s-a murit mai ales pentru vanitatea unui cneaz de Teleorman ajuns inalt demnitar de stat la Bucuresti, pentru planurile lui de reorganizare teritorial-baroniala a Romaniei (dupa ce-a facut un judet praf si pulbere), pentru noua Constitutie marca Dragnea (dupa ce a eludat si driblat legea ani in sir), s-a murit pentru legea amnistiei si gratierii (ca le-a fost incalcat puscariasilor dreptul de a fura) si ca Dragnea sa faca pe starul tv si Dumnezeu pe pamant. Si s-a mai murit pentru ca mortii din mormant sa poata vota, ghiciti cu cine! 

16-25 decembrie 1989, au trecut 25 de ani. Pentru prima data o reala aniversare, oceanul de scuipati dati in ochii poporului se intorc zilele astea cat un ocean in ochii clasei politice damboviteano-fanariote, cu predilectie ai PSD.

16 noiembrie 2014, Specia Dragnea la apusul ei. Putin cate putin, extinctia va fi completa. Si nu priveste doar PSD - el are doar nenorocul de a fi in randul din fata. PNL, PDL, UDMR, PRM, UNPR, PC si care-or mai fi, Specia Dragnea - ca o veritabila tumoare cancerigena - este in toate si peste tot.
Miracolul din 16 noiembrie demonstreaza insa ca exista antidot, poporul insusi.

Intrebare: 

CUM SI-A FACUT LIVIU DRAGNEA AVEREA COLOSALA DE PESTE 30 MILIONE EURO?

A inventat dinamita, tiparul, insulina, penicilina, becul, avionul cu reactie, fisiunea nucleara? Poate o fi inventat Facebook-ul? Sau macar apa calda sau gaura din gogoasa? Nimic din toate astea. Liviu Dragnea a fost doar un salariat la Stat, un bugetar: prefectul judetului Teleorman 1996-2000, apoi presedintele Consiliului Judetean Teleorman 2000-2012, cu alte cuvinte Dragnea a clocit peste Teleorman vreme de 16 ani neintrerupti in calitate de UNIC SEF, BARONUL BARONILOR. In calitatea asta de angajat al Statului, salariul este unul banal, poate 1000 de euro, chiar mai putin. Si daca si-ar fi strans fiecare cent din salariu, fara sa manance un covrig, si de-abia ar fi strins vreo 200 de mii euro. Si pana la 30 milioane euro???

Da' ăla micu', nu-nvarte nimic, da' e plin de bani! Păi cum, domnu' om de STAT?

Sau o fi gura lumii rea? O fi. Ce-i drept, gardul conacului dvs din Alexandria nu face mai mult de ...niste mii de euro. Gardul...Piscina cu iluminare subacvatica? Terenul de tenis cu nocturna? Casa paznicului? De conacul in sine nu vorbim! Nici de celelalte case de prin alte orase. Nici de suita de masini. Nici de hotel...



Ce mai, din moment ce sunteti nu in puscarie, ci in libertate, e logic ca sunteti un om de stat CINSTIT, pentru care legea este a doua natura, ba chiar prima. Liviu Dragnea, sunteti LEGEA insasi si personificarea integritatii. Nu prea e clar cum de Teleormanul este asa rupt in coate, oamenii n-au locuri de munca, o duc de azi pe maine, ajutoare sociale pe voturi, copiii sunt la mana destinului, dar ce mai conteaza! DVS sa fiti sanatos, sa va puteti bucura de toate.

Un alt prea CINSTIT al Teleormanului, pe acelasi principiu ca daca era necinstit atunci organele statului l-ar fi tinut azi in puscarie, dar el e liber - Teodor NITULESCU. A intrat in politica dintr-un Oltcit si a ajuns la mertane, firme multe in domenii constructii, comert etc, evident pe numele sotiei si copiilor. Daca numai datoriile pe care le are de achitat sunt de juma de milion euro si imprumuturi date de peste suta de mii euro, oare ce avere o fi avand? Vreme buna tovaras de arme cu Dragnea, pe cand se multumeau si unul si altul sa-si imparta feuda teleormaneana. Mai apoi standardele personale au crescut, considerand fiecare ca ”de ce sa calaresc eu Teleormanul in tandem, cand de unul singur e mai...profitabil”?! Si-au devenit rivali pe cascaval, avantaj deocamdata, Dragnea. C-asa e-n tenis. Azi, ambii anchetati de DNA.

Nitulescu+Dragnea=love (odata)



O CHESTIUNE DE DEMNITATE.