vineri, 16 ianuarie 2015

DRAGNEA

Numele lui este DRAGNEA LIVIU...

...Si i se mai spune BARONUL DE TELEORMAN sau JUPANUL, desigur, de catre "oamenii rai", invidiosi pe performantele sale nativ-intelectuale care l-au propulsat intre cei mai bogati cetateni ai unui judet praf si pulbere. 

Nu stiu cine-ar avea atata micime incat sa-i numere lui Dragnea dumicatii, casele, masinile sau conturile, desi DNA-ul ar avea misiunea asta in chiar fisa postului. Poate omul a revolutionat zborurile spatiale, poate a inventat vaccinul anticancer sau antievaziune sau poate pe cel al tineretii fara batranete. O fi luat Nobelul pentru literatura, o fi castigat la 6 din 49 sau, de ce nu, demnitarul (exact ca toti ceilalti nobili demnitari) a asudat din greu, s-a limitat la ciorba de cartofi si a pus ban pe ban ca intr-o buna zi sa aiba minunata colectie de masini -  ca sa vorbim doar de ele - de 450.000 euro! Despre case, terenuri, hoteluri, Teldrum-uri si salubrizari gen Polaris, superfluu sa insistam.

Intrebare: DRAGNEA, AI...
FURAT? Edil cu state vechi, matale stii prea bine ca, daca luam ipotetic hotia, nimeni nu se gandeste ca ai furat de la...extraterestri. Caz in care pe noi, pamantenii, nu ne-ar mai interesa, ar fi cel mult o problema de principii si constiinta, dar astea sunt deja chestiuni desuete.
Nu, daca ai furat, atunci ai furat DE LA NOI, aia pe langa care treci in viteza limuzinei cu geamuri fumurii, ai furat din alocatiile copiilor, din transpiratia parintilor si din pensia batranilor nostri. Zic "daca", raspunsul doar tu il stii si, cert, Fiscul, SRI-ul si DNA-ul. Doar tu stii cel mai bine daca in clipa asta ar trebui sa fii in puscarie, singur sau impreuna cu sotia, Bombonica, numarand cu acribie zilele ramase (AMR-ul). Cata vreme nu te-a condamnat nicio instanta cu titlu definitiv si irevocabil, noi te luam de bun. Om bun. Pe de alta parte, cu siguranta nu te vei grabi sa jubilezi pe seama prezumarii noastre de bun simt, tu stiind exact in sinea ta ce credem noi, majoritatea dintre noi, despre tine, nu?

LIVIU DRAGNEA si judetul Teleorman se confunda reciproc, ca doi siamezi ce simt si respira unul prin celalalt. Cu o "mica" diferenta capitala, anume ca relatia Dragnea-Teleorman nu prea e una biunivoca, in care energiile si trairile sa pulseze la unison. De fapt, e mai degraba o relatie disproportionata, un fel de "care pe spinarea cui" - cine face falcile mari si pe spinarea cui. Daca e sa ne uitam in jurul nostru, prin orice metru patrat din Teleorman, concluzia vine de la sine, imanenta: judetul este in coma indusa, sustinut intr-o viata artificiala de "aparatele" de stat numite si "pomeni electorale", in vreme ce Dragnea...isi face vacantele la Govora (pardon, in Brazilia!) si merge la vanatoare calare pe un tanc (cam la propriu), concept pentru armata Italiei: IVECO MASSIF.

O astfel de "broscuta" calareste Excelenta Sa, Dragnea Liviu
        
Poate ca nu-i nimic extraordinar in a detine un Iveco Massif, in definitiv Romania exceleaza la capitolul limuzine de lux. In nicio capitala europeana n-o sa vezi atatea mertane, bmw-uri, ferrari, lamborghini si alte nebunii ca-n Romania si Bucuresti, chit ca suntem poate singura fara autostrazi - lucru de care se plange insusi fiul lui Dragnea, Stefan Valentin Dragnea, care si-a adus o superbete de masina tocmai din America si...sa vezi frustrare, n-are drumuri demne de asa nestemata BMW X5 E70:


 Stefan Dragnea insusi

"Maşina am luat-o de nou-nouţă din America, cu transport, vamă, înmatriculare tot-tot a ajuns la xxx" (incepe Stefan epopeea, fara sa spuna la cat a ajuns, din prea multe scrupule legate de ego-ul nostru virtual sifonat! nu ca va trezi vreo suspiciune)...si continua sa-si prezinte giuvaerul, insistand pe upgrade-urile aduse, pentru ca oricat de ultradotata era masina de la mama ei (si ce mama, bmw!), tot nu era pe masura exigentelor lui Stefan Dragnea: "la exterior i-am pus kit-ul OEM "Aero Kit", i-am vopsit stopurile negre, grilele frontale care erau gri le-am făcut negru mat, jantele la fel le-am făcut negre complet, xenon în proiectoare, i-am scos suporturile de bagaj de pe plafon, etrierii roşii. Asta e ce s-a făcut pe ea până acum..." spune Stefan Dragnea incantat, dupa care continua cu ceea ce urmeaza sa mai adauge masinii: "...urmează evacuarea Sebring care a fost deja cumpărată şi a sosit în ţară. Astea la partea de exterior. Apoi la motor o să-i pun chip, admisie directă, şi evacuarea de care am menţionat şi mai sus. Astea sunt o certitudine. Mă gândesc să o şi mai las câţiva cm, dar încă nu sunt sigur. Iniţial am vrut să o trimit în Germania la G-Power să-i pun la exterior bodykit-ul Typhoon, dar m-am răzgândit ..." Aoleo, s-a razgandit! Ce sacrificiu hristic. Dar oare de ce s-a razgandit? "...deoarece drumurile noastre sunt cum sunt şi nu se merită investiţia pt că BMW-ul o ţin ca maşină de munte, deci nu prea o scot des din garaj. După cum puteţi observa nu am făcut modificări radicale, sunt adeptul la lucrurile finute şi cu bun-gust." Acestea sunt panseurile lui Dragnea Stefan, expuse cu generozitate pe un site auto strain, de pe care ulterior si-a sters urmele pentru ca incepuse sa bata la ochi si lumea sa se intrebe "da' de unde bani, Stefanel?!" Asta e. Fiecare cu credintele, pasiunile si idealurile lui. Una peste alta, acest BMW X5 E70 costa peste 100.000 euro iar modificarile aduse alte zeci de mii euro.

Si daca tot a venit vorba, chiar asa: DE UNDE BANI, DRAGNEA VALENTIN STEFAN? Lumea vorbeste ca unica ta sursa este tati Liviu, dar EL DE UNDE ARE ATATIA BANI? Din cei cativa lei care sunt salariul unui bugetar? Atunci?
DRAGNEA LIVIU, AI FURAT ? 
E doar o intrebare cetateneasca. La fel de firesc ar trebui sa fie si raspunsul tau si mai ales insotit de documente, asta pentru ca tu esti platit din banii cetateanului ca sa lucrezi in slujba cetateanului. 


AVERE 30 MILIOANE EURO




O CHESTIUNE DE DEMNITATE!



# sursa - internet.