duminică, 22 iunie 2014

CU NASU' LA PUSCARIE

MIRCEA BASESCU, fratele Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, ieri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la cererea procurorilor DNA Bucuresti, sub acuzatia de trafic de influenta in beneficiul lui Sandu Anghel (Bercea Mondial). 

O fi succesul JUSTITIEI, dovada suprema a independentei si mai ales a reformei sale, al carei parinte este insusi Zeus, Basescu Traian? Sau o fi doar succesul Antenei 3, cea care a lansat si sustinut cazul in spatiul public? Concret, daca A3 nu ar fi publicat inregistrarile video cu Mircea Basescu si fiul lui Bercea, s-ar mai fi intamplat vreo arestare sau M.B. ar fi pozat in continuare de la volanul limuzinei in fecioara neprihanita? "Pixelul albastru"...
de data asta nu mai putea functiona. Poate ar mai fi mers ulciorul la apa inca o data, daca nasu' Basescu ar fi avut norocul de doar 2-3 minutele de inregistrari video. Dar interlopii mondiali sunt ticsiti de ore intregi de materiale video, incat nici mama pixelilor nu mai putea face nimic! Cand in inregistrare se vede si se aude foarte clar cum spune Mircea Basescu despre grija lui de a-l scoate pe Bercea de la inchisoare si ca va vorbi in scopul asta cu Traian "care stie de caz", cand M.B. spune de cum s-a trezit el cu "mormanul de dolari in brate" din care morman la el au ajuns 250.000 de dolari - cam cum s-o mai dai la intors, sa te faci ca ploua si ca...iarna nu-i ca vara?!

M.Capatana, Bercea, M. Basescu si sotia 

Pe scurt, istoria cazului: in 2010 Mircea Basescu si sotia sa o boteaza pe nepoata lui Bercea, in februarie 2011 Bercea este retinut preventiv de Tribunalul Olt pentru tentativa de omor contra unui nepot. Ulterior, acelasi Tribunal il condamna in februarie 2012 la 7 ani si jumatate, pentru ca in 16 mai 2014 ICCJ sa-l gratuleaza definitiv cu 8 ani si 9 luni inchisoare cu executare. In perioada februarie 2011-februarie 2012 s-au dat 600.000 euro de catre familia lui Bercea catre intermediarul Marian Capatana (sef PDL Draganesti Olt, candidat la Senat). Din acesti bani, Mircea Basescu a recunoscut ca la el au ajuns 250.000 euro. Trebuia in schimb sa se foloseasca de relatiile sale si mai ales de relatia cu fratele Treenica pentru a-l face liber pe Bercea. M.B. a recunoscut in inregistrarile secrete cu Florin Anghel (fiul Bercea) ca a primit 250.000 euro, dar nu a mai recunoscut si in fata magistratilor.



Acuma, M.B. este deja de 3 nopti in arest preventiv pentru 30 de zile, urmand ca avocatii lui, poate chiar de maine, sa atace decizia arestului preventiv contestand probabil veridicitatea acelor inregistrari (deci se va invoca totusi "pixelul albastru") sau cine stie ce vicii de procedura etc. Insa, greu de crezut ca vor reusi sa si convinga pe cineva.
In plus, Bercea Mondial a amenintat si cu alte dezvaluiri/inregistrari zilele urmatoare, invocand alte nume mari implicate in cazul sau: sefa dna, Kovesi, cat si sefa ICCJ, Livia Stanciu. Bercea spunand ca le-a dat vreo 2 milioane de euro! Daca are si dovezi/inregistrari in sensul acesta...jale! Toata lumea (sau MULTA lume) simte ca traieste intr-un stat  mai putin de drept si mai mult MAFIOT, iar asta nu de ieri, ci de 25 de ani! Cardasia dintre justitie-clasa politica-lumea interlopa iarasi o simte toata lumea (sau MULTA lume).



ACESTA ESTE CEL MAI MARE CAZ DE ATENTAT LA STATUL DE DREPT din acesti 25 de ani atat de chinuiti. Cel mai mare facut PUBLIC, caci poate au fost altele si mai mari, dar "lucrate" impecabil incat nu au stiut de ele decat cei implicati. Ce pozitii au luat potentatii zilei, seful guvernului si presedintele tarii?

  • Ponta a cerut din fata microfoanelor tv: demisia lui Basescu.
  • Basescu Traian a spus ca el nu are nicio implicare.   

Pana mai ieri, alaltaieri, am crezut toata lumea (sau MULTA lume, macar vreo 7,4 milioane) ca Traian Basescu este Dumnezeu pe pamant, unicul. Dar Ponta ii sufla fierbinte in ceafa lui Basel! Ponta are toate sansele sa-i ia titlul lui Basel, daca nu i l-a luat deja! Sa fii uns cu atatea "alifii" la doar 40 de ani...Ponta are tot viitorul in fata. Pana la urma, cine se aseamana se aduna, nu? Mircea Basescu si Bercea, Ponta si Treenica. Si unii si altii, maestrii coabitarii intru beneficiul lor propriu si bataia de joc a unui intreg popor. Prea bun popor. Cand poporul este compus in majoritatea sa din OAMENI BUNI, iata RAIUL PE PAMANT pentru politicieni, autoritati si interlopi.


kovesi - livia stanciu



PS. - de cei 600.000 euro dati de Bercea prin Capatana catre Mircea Basescu se stia oficial de catre Parchet (primul procuror din acest caz, Iacobescu) inca din 2011. De ce a trebuit sa treaca atata timp, 4 ani, ca sa se scoata catusele?!? Poate stie Basescu ceva, ne spune si noua? Poate stie Ponta ceva, ca fost procuror cu doctorat (zic unii, plagiat), ca prim ministru, ca responsabilul de numirea lui Kovessi ca sef DNA si a lui Robert Cazanciuc (ruda cu Ponta) ca ministru de justitie - stii ceva, Ponta?







O CHESTIUNE DE DEMNITATE!