vineri, 14 iunie 2013

CINE DRACU ESTI TU ?!?

Asta ar fi intrebarea, cel putin din punctul de vedere al unuia dintre cei mai vocali adversari publici ai lui Basescu, si anume MIRCEA BADEA.

Zilele trecute, Castitatea Sa, Basescu, a anuntat…asa, pe nepusa masa, ca vrea un nou Referendum!!! Nu unul pentru demiterea lui, ci focalizat pe Parlament, adica sa se pronunte lumea daca e de acord cu un Parlament UNICAMERAL si daca e de accord cu reducerea numarului de parlamentari la ...
maxim 300. Scurt pe doi. Ce, vi se pare tema asta cumva familiara, parka am mai jucat cu totii in filmul asta?! Pai da, in decembrie 2009 am mai tras o dubla, dupa care subit toata suflarea politica damboviteana fuse lovita de amnezie crunta ori poate fuse numai ocupata cu una alta, ca fistecine – sa se mai capatuiasca fiecare, pe ici, pe colea, care cum s-o descurca, mai un trafic de influenta, mai un contract cu statul, o spaga data sau luata, un parandarat, o invarteala prin banci, petrol, sanatate, alimentatie, vami…adica, daca n-o pica, o curge! Si la politicienii nostri, sa tot curga, puhoaie a nesimtire si puscarie, dar ce sa vezi… Romania, sat fara caini! Desi un maidan e totul, de la Sulina la Sannicolau Mare, de la Sighet la Zimnicea. O spun statisticile oficiale ale UE care plaseaza Romania …la colt, cu spatele, ca sa nu I se vada umilinta din ochi si sa strice buna dispozitie a aristocratilor precum Merkel, Barosso, Reding etc.

Nivel trai dec. 2012 - UE, RO

Asadar, Basescu mai vrea o tura de Referendum. A zis ca il obliga respectul fatza de popor, nicicum manat de vreun interes mercantil, ca doar “eu nu mai candidez, nu mai pot fi presedinte”. El a invocat drept motiv ca poporul s-a pronuntat o data si…daca poporul a zis, atunci musai sa fie si facut, nu de alta dar scrie si negru pe alb in CONSTITUTIE ca poporul este suveran, laolalta cu parerile si deciziile sale!!! Basescu vorbeste despre respect si suveranitatea poporului, cand el se pisa (nu zic ca mictioneaza, ar insemna sa-I dau un aer livresc, bruknerian…si nu-I deloc cazul!) pe popor, respect, suveranitate blablabla! Cand poporul l-a demis asta-vara cu 7,4 milioane de voturi, unde era respectul lui Basescu?! La Golden Blitz, sub masa?

Cu ideea asta de Referendum, demonetizata intre timp datorita atator guri mucegainde care ne-au tot fluturat-o prin fatza ani si ani, este o mare poveste, cat o epopee antica, anume: referendumul face obiectul unei legi speciale, Legea Referendumului, care de-a lungul vremii a tot fost siluita, ba de unii, ba de altii…deh, farmecele ei irezistibile! MIZA URIASA din jurul acestei legi – care iti poate racorda ciolanul slinos al puterii fix la botul tau balit de flamand SAU, dimpotriva, te poate decupla de la acelasi ciolan – a generat modificari si ras-modificari de cel putin n+1 ori! In 2 vorbe: legea asta a fost data in 2000, cand prim ministru era savantul extraterestru Mugur Isarescu iar presedinte Emil Constantinescu (guvernarea CDR-UDMR!). In forma sa initiala, legea prevedea ca PRESEDINTELE poate fi demis doar cu majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi pe listele electorale, deci theoretic trebuia prezenta la vot de minim 50%+1 si tot atatea voturi PENTRU! O misiune aproape imposibila daca nu ar fi absurda. Bun, asta a fost inceputul: ce a urmat cred ca nimeni nu mai poate spune cu exactitate, adica de cate ori a fost sucita precizarea asta ca un veritabil hopa-mitica, cand cu fundu’n sus, cand invers, ca pana la urma s-a confundat posteriorul cu …frontispiciul!





Cele mai notabile manevre sau “puneri in drept” ale legii referendumului, cum le-ar putea numi unii mai scrupulosi: in 2007, la prima tentativa de demitere a lui Basescu s-a coborat stacheta la “majoritatea voturilor cetatenilor care s-au prezentat la vot”, dupa care in 2012, Basescu - anticipand o noua suspendare - a avut grija sa se puna la adapost si, cu sprijinul primului ministru UNGUENT KOBE MRU, schimba legea in formula initiala “die hard”! Peste cateva zile MRU cade, gratie "ciumpalacilor" si "mahalalei inepte" (Baconschi), cu tot cu vita-n gat si vine guvernul Ponta care intoarce legea…invers. Si povestea s-ar fi sfarsit aici daca n-ar fi aparut din boschetii pestilentiali ai ue, Barosso si Reding care l-au “convins” pe Ponta sa revina la inversul celalalt!!! Doar de florile marului trebuie sa amintesc ca in sarada asta a jucat si CCR, un fel de dublu rol, travesty, reusind performanta de a-si anula propiile decizii. Si-ar mai trebui spus ca-n forma initiala legea prevedea cvorum de participare de 50% +1 ca referendumul sa fie valabil, desi cica nicaieri in lumea civilizata, nu amazoniana, n-ar exista cvorum si mai ales cvorum cu majoritate absoluta!…Stiu, mare abrambureala, mare buimaceala, mare abureala!!! Totul, pentru un Presedinte …impostor, puscariabil, inculpat penal. 

Pe de alta parte, ramai consternat in fata atator munti de prostie (ca n-are cum sa fie doar hotie! adica, mai sunt si hoti tampiti, nu?) din jurul acestei legi!!! Te-ai fi asteptat la ceva mai multa carte/stiinta/inspiratie (exclus bunul simt)  de la creatorii initiali ai legii cat si de la plagiatorii/exegetii ce au urmat, mai ales ca traim intr-o tara in care numarul juristilor, al avocatilor, avocateilor, absolventilor de Drept, este mai mare decat numarul escrocilor, in ciuda paradoxului ca Romania este tara cu cei mai multi escroci pe metru patrat, dar probabil in procentul asta este inclusa si mare parte din randul acestor “specialisti” in drept, specialisti fix genul procurorului de ieri (sef la dna!!! Slobozia si acelasi procuror care cu ani in urma fusese premiat pt probitate morala, ca nu se lasase corupt)  care a fost “saltat” pentru MITA sau celebrele judecatoare de la Bucuresti – Viorica Dinu si Antonela Costache, saltate si ele recent pt o mita de vreo 150.000 euro via puscariasul Dinel Staicu sau avocatul Daniel Costel Petre saltat ca parte la smecheria cu femeiustile de mai inainte, Viorica si Antonela, si s-o mai amintesc doar pe starleta-judecatoare care cerea mita in scopuri…de arta: sa vada si ochiul ei umed Venetia si sa-si faca si soricul ei gros o operatie estetica!

judecatoarea SPAGARA Antonela Costache
casa puscariasei Antonela Costache

Doar pt ca veni vorba: Romania are in jur de 30.000 (!!!!!!!!!!!!) “specialisti” in stiinte juridice, adica vreo 20 de mii avocati, vreo 5 mii judecatori, vreo 3 mii procurori, cu plus sau minus, rotunjit. Cetateni in penitenciarele patriei (adica puscariasi) – cam tot pe atatia, intre 25-30.000. Cum s-ar zice, om la om, ca-n fotbalul lui Mitica (nota: aia 30.000 puscariasi FARA Mitica Dragomir!).

 Si uite cum, vrem, nu vrem, ajungem sa-I dam dreptate lui Basescu, ca de n-ar avea dreptate insemna pe cale de consecinta ca poporul care a votat in 2009 a fost luat de prost! Este si prima data, dupa koabitare, cand Basescu critica/acuza transant si grav USL-ul, spunand ca prin actuala pozitie manifestata in demersul de revizuire a Constitutiei se sfideaza/atenteaza la STATUL DE DREPT! Pentru ca in proiectul noii Legi Fundamentale trebuie inserata optiunea clara a cetatenilor vizavi de Parlament, optiune exprimata in 2009. Iar Crin, Ponta et comp. se fac ca…ploua, zice Basescu mai pe ocolite. Nu ca s-ar feri sa se exprime direct – doar l-a intrebat pe Crin daca-si doreste sa fie un presedinte PAIATZA!!! In replica, primul ministru Ponta a zis ca “Basescu cauta scandal, dar in tara asta mai trebuie sa si muncim!” (un consilier inteligent poate-i atrage atentia dlui Ponta ca invoca prea des faza asta cu MUNCA guvernantilor, nu de alta dar s-ar putea gasi unul, altul care sa-l intrebe UNDE anume sa se uite sa vada si rodul transpiratiei de 1 an si ceva a dlui premier Ponta!) iar presedintele Senatului, Crin, a zis ca “Basescu vorbeste singur”…SI-uite asa, ne-am intors la smecheria cu statul de drept, fix statul pe care Imaculatul s-a straduit sa-l modernizeze in cei 10 ani de domnie luminata. SI l-a modernizat: batrani muritori de foame, bolnavi muritori cu zile din cauza unui “system” in metastaza, copii nenorociti de soarta prin camine, spitale, familii destramate (ca parintii au plecat sa munceasca prin alte tari), scoli sau sate uitate de civilizatie…o umilinta cat vezi cu ochii, numai ochi sa ai, si daca n-ai ochi, poate o bruma dintr-un al sapte-lea simt, al …demnitatii!!! (ce cuvant, neologism oare? suprarealism?).




Are rost sa ne intrebam ce urmareste Basescu prin iesirea asta in décor? Ar avea tot atata rost cat sa intelegi big-bang-ul primordial sau mintea unui dezaxat. Si nici una, nici alta nu sunt de inteles, inca. Nici Basescu. Zic unii ca ii face campanie fiica-si, EBA, pentru europarlamentarele de la anul. Zic altii ca face campanie pt aripa desprinsa din pdl, partidul popular sau cum s-o numi, o malformatie liliputana, tot in perspective acelorasi europarlamentare din 2014. O fi. Cert este insa ca Basescu isi permite flatulentele astea si injosirea unui popor intreg …in primul rand pentru ca I SE PERMITE! Are cu cine! Nimeni nu cunoaste mai bine ca el clasa politica din increngatura/imbarligatura careia este parte, nimeni nu-I mai expert in resorturile intime ale poporului a carui emanatie sinistra este gratie talentului genetic numit vrajeala. Basescu e genul care i-ar face o “alba neagra” inclusiv lui Dumnezeu, pe care l-ar devaliza de Rai dintr-un hahait prelung cat Styxul.

Am fi noi cetatenii indreptatiti sa ne intrebam indignati si oripilati, ca si Mircea Badea: “Cine dracu esti tu, Basescule?!?”  Cine, de ne scuipi in ochi?! Cine, de te dai Dumnezeu pe pamant?! Esti vreo plamada sfanta rupta direct din glezna Geei, esti lumanarea lui Diogene, visul lui Icar, esti cuiul din palma lui Isus? CINE DRACU ESTI TU???







PS.
Desigur, intrebarea este parcimonioasa, caci nu se poate limita doar la “granitele” prea minunatei fiinte extraordinare, ex- “jigodii ordinare”, Basescu. Multora le vine ca o a 2-a natura intrebarea asta perplexa, multora dintre politicienii nostri care au furat atat de mult din tara asta incat nici copiii copiilor copiilor lor n-ar putea ispasi anii de puscarie pe care i-ar merita sobolanii metamorfozati in demnitari.

PS.
Chiar in clipa asta vad o stire cum ca a murit in aceasta dimineata MIOARA DUMITRESCU! Cine este Mioara Dumitrescu?...un om oarecare din Turnu Magurele, Teleorman, un om simplu ca mine, ca n-spe milioane de alti oameni din Romania. Zilele trecute ea era inca in viata, aparea la stirile Antenei 3 facand publica povestea ei de viata de caine : de 2 ani bolnava de cancer, tumoare cerebrala – femeia avea dreptul la un anumit medicament care ar fi ajutat-o sa mai traiasca poate multi ani, dar acest medicament I s-a refuzat obsesiv de catre Casa de Sanatate Teleorman pe motiv ca…dar mai conteaza?! stim ce geniali sunt astia de prin birouri cand e sa gaseasca motive si mai ales cand NU LE DAI (ghiciti ce)!!!!!!!!!!!! Mioara i-a dat in cele din urma in judecata si si-a castigat dreptul la acest medicament, dar si asa C.S. TR. a tot amanat punerea in practica a deciziei. Pana la urma, cand n a mai putut indura chinurile groaznice ale bolii si UMILINTA din partea STATULUI, Mioara a adresat autoritatilor rugamintea de a fi EUTHANASIATA (omorata medical). Azi, cancerul a rapus-o.

Mioara Dumitrescu


INTREBARE:

CINE plateste cu puscaria pentru moartea MIOAREI DUMITRESCU ?!? Se sesizeaza careva dintre autoritati SAU dintre cei 30.000 de specialistii lui peste in stiinte juridice???...In locul Mioarei ar fi putut fi oricare dintre noi!!! Anual in Romania se imbolnavesc de cancer 70.000 de oameni!
E ca si cum fiecare dintre noi si-ar astepta randul, resemnat.

Dar daca in locul Mioarei Dumitrescu ar fi fost…Kovesi? Sau Danilet? Sau…Ioana Basescu???








O CHESTIUNE DE DEMNITATE !