duminică, 3 martie 2013

CONSUMATI JUDECATI PERSONALE!

NU am mai scris pe acest site de aproape 3 luni, mai exact din chiar ajunul alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012.

De ce nu am mai scris? Bine ar fi ca raspunsul sa aiba de-a face cu ratiuni obiective, insa nu. As vorbi despre spleen, dar ar fi superfluu. Hai sa ne amintim putin cum au stat lucrurile imediat dupa alegerile din 9 decembrie. Un exercitiu de memorie nu strica uneori, mai ales facut la rece. In politica, fix ca in dragoste - pasiunile capata sens doar privite de la distanta. E adevarat, adesea acest sens se confunda cu un...non-sens! Deci:
USL-ul a spulberat PDL-ul in 9 decembrie 2012, castigand "infiorator", dupa cum s-a exprimat geniul galactic CTP! 

Cifre-voturi la nivel national:
  • USL: 59,3% 
  • ARD (PDL): 16,6%
  • PPDD: 14,3%
  • UDMR: 5,2%...
Aceste alegeri, dupa 23 de ani de la Revolutie, poate ca nu au adus maturitatea, asezarea si sobrietatea -  generic vorbind - pe scena politica, ci dimpotriva s-au incadrat intr-un trend descendent fie si daca luam in calcul numai numarul de INSI care s-au vazut peste noapte senatori si deputati, aproape 600, mai exact - 588! Fix cu 117 mai multi decat in vechea legislatura. Va amintiti, desigur, de discutia penibila despre unde si cum vor sta unii dintre ei, caci Parlamentul avea doar 501 scaune, deci restul de 87 de "demnitari" urmand sa stea in poala (nu va jucati cu vocalele!) celorlalti sau sa stea prin rotatie, ca in personalul de Rosiori-Bucuresti Basarab, lunea dimineata h 07:15! Unii zic ca astia 117 vor costa bugetul (adica pe amaratul ala care munceste de-i sar ochii, pentru 500 de lei pe luna!) 32 milioane euro in urmatorii 4 ani. De parca ar si conta astia 32 milioane, cand se stie OFICIAL ca in Romania se fura ANUAL 40 MILIARDE EURO!!! In fine, premierul Ponta a spus raspicat ca nu va fi niciun euro-cost in plus, caci vor fi pastrate aceleasi costuri ale parlamentului ca in 2012! Parlamentul trecut avea "numai" 471 membri, dupa ce Basescu clamase populist electoral in 2009 necesitatea unui parlament redus la o singura camera cu 300. Deci azi avem in Romania 1 parlamentar la 32.000 locuitori, cu o populatie aproximativa (caci recensamantul s-a facut "doar" in urma cu 1 an) de 19 mil. Trecem peste dejectiile neurologice ale lui BaSILA si sa facem o mica raportare la altii, daca tot nu suntem singuri pe maidanul asta, din pacate sau din fericire, deci: 
  • ROMANIA - 1 parlamentar la 32.000 loc (19 mil.loc, 588 parl.)
  • FRANTA - 1 parlamentar la 72.000 loc. (65 mil loc, 898 parlamentari)
  • GERMANIA - 1/130.000 loc. (82 mil. loc, 622 parl.)
  • POLONIA (vecina noastra) - 1/67.000 loc (38 mil.loc, 560 parl.)
  • ITALIA - 1/60.000 loc (60 mil. loc, 1000 parl.)
  • SPANIA - 1/76.000 loc. (47 mil. loc, 614 parl)
  • SUA - 1/500.000 loc. (315 mil.loc, 535 parl.)!!!





Se poate insa si mai rau, spre exemplu: 
  • Ungaria - 1/26.000 loc. (10 mil.loc, 386 parl.) - parlament unicameral
  • Bulgaria - 1/30.000 loc (7 mil.loc, 240 parl.) - parlament unicameral.
Ce-ar mai fi de spus? Multe si nimic. Regasim in noul parlament aceleasi triste figuri portocalii (dar nu numai), cu cateva exceptii care NU au mai reusit sa intre (fie pentru ca si-au epuizat farmecul personal, fie pentru ca n-a mai tinut vrajeala, colocvial si realist spus): Cristian Boureanu, Sulfina Barbu, Radu F Alexandru,  BACONSCHI (amin!), W. Branza (amin!) si...cam atata din vechea, zgomotoasa, aroganta si opulenta garda PDL. In rest - Udrea, Anastase, Raluca Turcan, Andreea Paul Vass, Boagiu, Blaga, Cezar Preda, Toader, Paleologu, Ialomitianu, Canacheu, Oltean, Flutur, IGAS, MRU etcetcetc sunt ...asigurati de un loc caldut, pufos si influent asa cum au fost obisnuiti, chiar daca toti au intrat in parlament pe usa din dos a servitorilor, de pe locurile 2-3, la redistribuirea mandatelor. Adica, "la vremuri noi, tot noi!", si mai mult decat atat pentru ca au reusit sa intre in parlament multe figuri nu doar triste, ci mai ales dubioase sau realmente PENALE!  - Gigi Netoiu (inchisoare suspendare), Antonie Solomon (inchisoare), madam Ritzi (dosar penal), Liliana Minca (toti 4 de la PPDD-otv). Li se adauga colegul de la OTV, Tudor Barbu, cel care a fost cu "Nasu-Basescu in suflet" pana in ajunul alegerilor! Cat despre "domnu' Dan"...a ramas pe-afara! Unii spun ca intentionat, oricum daca ar fi vrut sa castige fara bataie de cap si-ar fi ales un colegiu sigur si facil (cum au facut-o multi altii), pierdut prin vagaunile patriei. Aparent, DD este extrem de relaxat, chiar daca CNA-ul i a inchis OTV-ul pentru neplata unor amenzi imense. Mai nou, de cateva zile se aude ca DD ar negocia in secret o alianta cu Vanghelie, nu stim daca si in numele PSD. Oricum, DD va avea un cuvant greu in balanta "culorilor" din Parlament, chiar se pare ca va fi cel care la un moment dat o va decide! De aceea, unii si altii il vor cultiva. Or, in aceste conditii mai bine isi intareste USL pozitiile printr-o alianta cu PPDD, decat s-o faca PDL-ul. Si dupa alegeri au transpirat in spatiul public vorbe cum ca USL ar incerca alipirea oamenilor lui DD. USL procedand cumva natural, ca un naufragiat care a indurat foamete saptamani in sir, claustrat pe o insula ostila, si odata ce a fost salvat si a redescoperit civilizatia si mai ales potolul-haleala baga in el pana la refuz si-si face provizii sub perna de teama de a nu mai ajunge in cosmarul ala. Pe principiul asta, parca n-ar mira pe nimeni daca maine ne-am trezi cu...insasi doamna Nuti Cocos Udrea in barca USL!!!  Wow, ce perspectiva tonica! Sa ne scuipam in san, sa batem in lemn! ...Pe repede inainte sa mai spun ca a intrat in Parlament si Gigi Becali, fara Petrica! Si multi, multi altii...588!




Nea Gigi a "descalecat" in institutia SUPREMA a statului sub egida USL (mai exact PNL, CRIN) si foarte curand a inceput sa-si dea arama pe fatza, ca intr-un final sa fie debarcat, sub pretextul ca a ajuns PENAL, adica a fost condamnat definitiv la 3 ani inchisoare CU SUSPENDARE (ce basm frumos, chestia asta cu suspendarea!!!) pt povestea cu derbedeii aia care i-au furat masina. Despre aceste alegeri Sulfina Barbu a fost foarte sugestiva si exhaustiva spunand afectata de propriul esec: "Si o maimutza ar fi castigat pe listele USL!" Absolut corect, dar nedistinsa Sulfamida nu da si explicatia! Oare n-o fi inclusiv  din cauza ei?!? Si pentru ca am ajuns la acest aspect, s-a creat o mare controversa legat de - ce a votat cetateanul? a votat USL-ul sau a votat ...contra lui Basescu??? Controversa ce a pornit de la invitarea (cu sau fara stiinta lui Crin Antonescu?!) de catre Ponta, in chiar noaptea castigarii alegerilor, a UDMR-ului la ...butoanele guvernarii, lucru care a deschis cutia Pandorii, atat in interiorul uniunii, cat poate mai ales in randurile analistilor, jurnalistilor si comentatorilor care au sustinut/promovat USL vreme de multi ani de zile si care acum s-au vazut ...inselati! Ca tot n-a fost UDMR decat vreo...23 de ani la putere (avand si cei mai bogati parlamentari, Verestoy Attila "regele cherestelei" si desigur proaspat reales senator, devastatorul padurilor din Transilvania!!!) si mai ales in ultimii vreo 3 ani, girand flegmele lui Basescu in ochii nostri si boicotand referendumul pentru demiterea lui Basescu prin neprezentare la vot! Au sustinut toate taierile de salarii, pensii, alocatii, cresteri de tva, desfiintari de spitale si scoli, au promovat aceleasi aroganta, ipocrizie, tupeu si jaf national. Cei drept, argumentul politic prevaleaza in dauna celui moral si de bun simt: probabil Ponta s-a temut ca Basescu se va alia cu UDMR si-atunci a vrut sa i-o ia inainte! Cum se stie, UDMR-ul este INTOTDEAUNA acolo unde este si halca a mai grasa si suculenta! Minima consolare - G. Frunda nu a mai fost reales parlamentar, in schimb (tot!) Ponta i-a conferit prestigiul de a-i fi consilier personal! ...Despre integritate ar fi multe de spus, mai ales ca vesnic este tinuta la colt de cate o "doamna" cu maniere (sau apucaturi?) pe "stil vechi" medieval, nu cumva sa transmita restului "clasei" vreo boala incurabila si anacronica precum constiinta, caracterul sau demnitatea.







BALCIUL cu desemnarea primului ministru, il mai stiti? Inaintea alegerilor, Marele scamator Basel declarase belicos ca el niciodata nu-l va mai desemna prim ministru pe Victor Ponta, gratulat cu titlul de plagiator, anti-european, anti-american, anti-constitutional si, in genere, anti-pro! Si mai presus de orice, Basescu a zis raspicat ca NICIODATA NU VA INGHITI UN PORC!!! Mai merge o broscutza, dar porci nu! Umbla vorba prin targ cum ca politica ar fi arta compromisului (nefericita juxtapunere, dar asa e in...tenis!). Ma rog, e o vorba si mai celebra despre politica, dar s-o trecem cu vederea. Desigur, batranul matelot nu se astepta ca dezastrul de la vot sa aiba asemenea cote apocaliptice. Si uite asa s-a ajuns la...COABITARE! O chestie "contra-naturii", ar zice unii. Altii ar da-o ca - o stare de lucruri impusa de cotidianul nostru mioritic bulversant. Pana la coada urmei, un fapt consumat. Totusi, de dragul folclorului,  se spune ca Ponta a facut acest acord cu Basescu de dragul de a se vedea el Prim Ministru (caci altfel Basescu ar fi refuzat sa-l desemneze), de cealalta parte - Basescu ar fi facut acordul ca sa arate in exterior ca a calmat spiritele in RO, dar si de frica unei noi (a 3 a) suspendari! Tot in folclor intra si declaratia lui Crin Antonescu cum ca el, in locul lui Ponta, NU ar fi semnat nicio coabitare cu Basescu. Nu ar fi semnat-o, dar l-a insotit pe Ponta in miez de noapte la Cotroceni ca s-o semneze!!!

3 LUNI DE LA ALEGERI...Putem vorbi deja de ce s-a castigat, ce s-a pierdut? Noi, cetatenii, "prostimea" - nu stiu daca suntem pe plus, pragmatic vorbind, adica raportat la "costul vietii", caci Guvernul a majorat salariul minim si pensiile, dar pe de alta parte a crescut taxele si urmeaza sa creasca pretul la energie si gaze, deci ...deci. E un castig imens MORAL, irational, gandindu-ne ca am scapat de Boc si de turma care si-a batut ani in sir joc de noi! Scapand de Boc, MRU & comp. - am scapat cu sigurantza de multe alte masuri "geniale" pe care ei le-ar fi luat in numele austeritatii noastre si al imbuibarii lor. Insa USL are tot timpul in fatza pt fapte de arme bune. Pana atunci, una peste alta, cuantificand aceste 3 luni la nivelul partidelor: PDL e pe duca, USL probabil a pierdut ceva din sustinerea uriasa de dinaintea alegerilor si nu pt ca ar fi platit "pretul guvernarii", ci gratie unor balbaieli (ca sa ma exprim eufemistic) care au tinut de formarea guvernului, impartirea ministerelor etc., balbe care au trezit la vremea lor suspiciuni (desi unele dintre aceste balbe s-au eliminat la presiunea mass-mediei, totusi ele raman in memoria alegatorului). Vorbim de prezenta liberalului Fenechiu in guvern, ca ministru al transporturilor, omul avand dosar penal legat de niste transformatoare de curent livrate statului ca noi-noutze, ele fiind second-hand! Avand dosarel nu inseamna indubitabil ca esti si vinovat de ceva, dar cert esti suspect de acel ceva! Apoi vorbim de tanarul deputat psdist Alin Petrache, care era in carti sa intre si el in guvern - insa pedigree-ul nu prea i-a priit si a ramas pe-afara. Ma rog, nu atat originile l-au impiedicat, cat presa care a sarit ca arsa, amintindu-i lui Ponta cine e Alin Petrache! Cum se stie, Alin este fiul "titratului" Adrian Petrache, parte a celebrei triade tenebroase Petrache-Bittner-Cocos. NU-si facea nimeni iluzii ca USL-ul ar fi fost vreo armata de ingeri, nu de alta dar ingerii sunt monopolul PPDD, dupa spusele lui DD, ingerul sef!!!




URA oamenilor pentru Basescu si gasca sa a facut ca Parlamentul sa fie dominat net de USL cu 67% din mandate (395 parlamentari, din care 220 PSD - 158 dep, 62 sen;  150 PNL - 101 dep, 49 sen; , restul PC + UNPR):
  • USL: deputati - 273 (58,63%), senatori -122 (60,10%)
  • ARD: dep - 56, sen - 24!
  • PPDD: 47/21
  • UDMR: 18/9
  • MINORITATI: dep.18.
Care-i treaba cu aceasta anomalie a numarului imens de parlamentari? S-a aruncat pisica putrefacta de la unii la altii: PDL acuza USL-ul ca din cauza lor, USL-ul acuza PDL-ul, pe Basescu si CCR-ul! Marul discordiei - legea electorala alambicata si execrabila, a carei elaborare se pare ca a stat asa: a fost data de lideri din PSD (si sustinuta de PNL) in timpul guvernarii Nastase 2000-2004. Ulterior, s-a folosit de facilitatile ei Basescu, pentru ca in anul trecut 2012 aceiasi lideri psd si pnl sa initieze schimbarea ei: din struto-camila, si pe jos si calare...recte si uninominala, dar si pe liste, s-a dorit schimbarea ei in "uninominal pur", dar Basescu si mai ales CCR s-au opus, ca nu-i avantaja pe pdlisti si mare dreptate au avut, caci numai gratie acestei legi au putut intra peste 150 de parlamentari (toti de la PDL-ARD si de la PPDD!) in legislativ  de pe locurile 2 si 3, chiar si cu o mie de voturi!!! Situatia mizerabila a degenerat in ianuarie 2013 chiar intr-o petitie online de modificare de urgenta a acestei legi, petitie initiata de ...Antena 3. Jurnalistii acestei statii, mai transant - mai voalat, isi aroga intr-o proportie uriasa (decisiva) castigarea alegerilor de catre USL, sustinand ca lumea nu a votat USL-ul pentru "cat de frumosi si destepti sunt liderii, pentru realizari, programe, calitati, mesianism etc", ci lumea a votat agresiv in primul rand CONTRA LUI BASESCU !!! In mare parte (poate chiar una covarsitoare), corect. Iar ANTENA 3 a fost cea care de 8 ani de zile se tot lupta cu Basescu si a hranit ura oamenilor vizavi de Basescu, corect si pe buna dreptate! E imposibil de conceput ce-ar fi fost si cat ar fi fost azi USL fara aportul incomensurabil al Antenei 3, al jurnalistilor ei! Dar pana la urma este ceva firesc, fiecare partid politic avand propria sa platforma media.

Tot la capitolul balbe sau controverse (sau bizarerii?) ar putea intra si fuziunea PSD cu UNPR, dar si legea data de Guvernul Ponta cu privire la...cresterea taxelor si impozitelor locale (case, masini, terenuri etc) cu 16%, de la 1 ianuarie 2013!!! Oamenii au fost luati prin surprindere si s-au intrebat de ce nu a fost data aceasta lege inaintea alegerilor? De ce nu s-a facut fuziunea cu "generalul izmana" Oprea inaintea alegerilor? De ce nu s-a anuntat dorinta de alianta cu UDMR-ul inaintea alegerilor? Si mai ales, de ce nu s-a facut coabitarea cu Basescu (dusmanul de moarte al USL-ului cata vreme facea tusa opozitiei!!!) inaintea alegerilor???...Oare pentru ca USL-ul ar fi pierdut munti intregi de voturi???!!!...Acestea sunt asperitatile sub care a debutat de 3 luni de zile noua era USL. Deloc roze, dar conchizand - cinic si realist, fara filozofii romantice si utopii edulcorate - pana la urma scopul scuza mijloacele? Ei bine, in acest caz - DA! Un simplu exemplu elocvent: fara Oprea si UNPR-ul sau, guvernul Unguent MRU nu ar fi putut fi demis si nici Basescu suspendat! Omul, oricat de odios, si-a cam spalat din pacate iar compromisul de a-l atrage spre USL s-a dovedit unul inspirat! Astfel, tragand linie, concluzia ar fi ca atat USL, cat si noi, fiecare in parte, am iesit pe plus, nu atat material (caci n-are nimeni inelul Arabelei, nu?!), cat mai ales ca stare de spirit si relansare a perspectivelor: s-a terminat cu dictatura imposturii, a nesimtirii, prostului -gust, a megalomaniei si mai ales a jafului sistematic orchestrat! S-a resuscitat speranta in randurile poporului, in conditiile in care PDL o sufocase sub cefele groase. PDL-ul este istorie. Basescu a cam ramas fara ...gonflabile! Mai incearca el s-o peticeasca pe Udrea si niste jocuri de glezna cu CSM-ul, dar se pare ca fara castig de cauza: Udrea ia aer in fiecare zi prin alta parte iar judecatorii lui peste prajit, Cristi Vasilica Danilet si Alina Ghica, sunt ambii de domeniul trecutului, revocati in al 15-lea ceas de propria breasla intr-o tresarire de...orgoliu?

Ghica-Danilet

CE URMEAZA IN ROMANIA lui 2013, politic

  • modificarea Constitutiei - "creierul" fiind Crin Antonescu; se intentioneaza mai ales restrangerea pana spre "figuratie" a rolului viitorului Presedinte, din "jucator" in "arbitru",
  • regionalizarea (de care se va ocupa Liviu Dragnea), care ar trebui sa aduca o mai mare dezvoltare fiecareia din cele 8 sau 10 sau 14 sau etc regiuni.

Piatra de moara (incomprehensibila coabitarea) ce atarna de gatul USL-ului, piatra confundata initial in mod straniu cu o nestemata Swarovski, incepe sa-si manifeste apasarea pe carotida si..."cocleala" - lantul de iubire dintre Basila si Ponta-Crin-USL pare a se fisura putin cate putin, zi de zi, ireversibil. Semnalul a fost dat pe 8 februarie 2013, la summitul de la Bruxelles al Consiliului European unde s-a adoptat bugetul UE pe 2014-2020. Din partea Romaniei a participat Basescu. Imediat cum s-a parafat bugetul, Basescu ne-a transmis direct de la "locul crimei", extenuat de luptele acerbe de la masa negocierilor, dar imbatat de succesul repurtat  si de ranile deschise de pe trupu-i zvelt: AM CASTIGAT! De la UE, pentru Romanica, via Basel - 40 miliarde euroi! De la Bucuresti, Ponta ne edifica in aceeasi zi: Basescu e mincinos, blufeaza, da drept victorie o paguba de 8 miliarde!!! Caci Romaniei trebuia sa i se aloce 48 miliarde euro, ca asa se convenise anterior de catre Comisia Europeana a lui Barosso! La 2 zile, duminica 10 feb 2013, intr-o conferinta de presa cat un volum de Sadoveanu si Balzac la un loc, Basel ii da replica lui Ponta, gratulandu-l cu apelativul de "DEZAMAGITUL NATIONAL" si spunand ca Ponta n-ar fi fost in stare sa obtina in locul lui mai mult de pretul unui bilet de avion Bucuresti - Bruxelles! Dupa cateva ore, replica lui Ponta: "Basescu, la noi face pe leul, iar cand ajunge la Bruxelles devine pisic!!!"  Si acesta a fost inceputul. Dupa alte zile, Basescu reia atacul la Ponta, amintindu-i ca are un penal in guvern, Fenechiu!!! Pentru ca ieri, 2 Martie, sa se contreze cu Titus Corlatean, ministrul de externe, pe tema Schengen. Neoficial, coabitarea este in...pom! Oficial - "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!"








PS : 

  1. sustin (inca) USL, fara a fi inregimentat politic si departe de a idealiza, ca singura cale plauzibila azi!
  2. am afinitati de stanga, dar asta nu inseamna ca sunt psd-ist.
  3. am afinitati de dreapta, fara a fi pnl-ist.
  4. ideea de stanga si dreapta (a fi sau a nu fi), azi imi pare perimata, dupa 200 de ani de "cariera"! politica oricarui regim ar trebui sa fie grija pentru oameni!
  5. initial, mi-am dorit aceasta pagina virtuala exclusiv pentru perioada electorala a parlamentarelor 2012, dintr-o ura si scarba imense vizavi de persoana lui Traian Basescu si de ceea ce insemna (inseamna?) SISTEMUL mizer orchestrat de individ; un demers strict personal care a avut ca unic resort umilirea pe care o resimteam clipa de clipa, revarsata din inaltul dealului Cotrocenilor fix peste mine, 8 ani de zile, zi de zi! desigur, foarte multa lume s-a "infruptat" din aceasta umilinta, ca apoi  sa achite nota de plata in 9 decembrie 2012 - astfel ca azi PDL este in moarte clinica, nu si Parintele sau, Basescu.
  6. din clasici in viata, Victor Ciutacu, saptamanile trecute: "Hai sictir, fa, Justitio, cu tot cu protectorii tai!" - cam ce ar fi fost Basescu fara DNA, PARCHET, ICCJ, ANI, CSM, CCR?!? Nu ar mai fi fost! Si nu vi se pare ca Romania colcaie de escroci ca o gaura de serpi si sobolani? Unde e Justitia? In... gaura?!?  




O CHESTIUNE DE DEMNITATE!

CONSUMATI JUDECATI PERSONALE!